måndag 17 mars 2008

Kvinnor sänker enligt forskning tonläget när de hamnar på höga poster för att inge pondus. Måste jag imitera en mansröst för att bli åtlyssnad?

4 kommentarer:

  1. Det gör jag också. Det fungerar. Även för män. Det är helt okej. Ungefär som att man sträcker på ryggen eller har ett fast handslag. Puss

    SvaraRadera
  2. Personligen tycker jag att det finns alldeles för många frågor för att alltihop ska kunna avfärdas så enkelt. Av vilka anledningar sker det och med vilka konsekvenser? Innebär anammandet av en röst i förlängningen även anammandet av ett språk, och i sådana fall: med vilka följder? Är rösten och språket, språket och kroppen, kroppen och identiteten, intimt sammanflätade och kanske i vissa fall till och med omöjliga att separera från varandra? Att befria sig själv är en sak; att ta äganderätten till det befriade jaget i besittning är en annan.

    SvaraRadera
  3. Behandlade forskningen enbart rösten eller snackades det något om förändringar i språket?

    SvaraRadera
  4. Anonym: Kanske är det samma sak men jag vet inte jag. puss
    Johan: I ärlighetens namn har jag inte med egna ögon läst forskningsrapporten, det var en bekant som refererade till den så jag vet inte hur djupt den gick in på språk och övriga beteenden.

    SvaraRadera